miercuri, 3 septembrie 2008

Prajitura cu ciocolata si bezea


Sursa aici.

Baza
80-100 g unt/margarina
0,5 pahar zahar (100 g)
3 galbenusuri
1 pahar faina (140-150 g)

Umplutura
150 g ciocolata
0,5 pahar stafide
0,5 pahar miez de nuca

Bezeaua
3 albusuri
0,5 pahar zahar
0,5 pahar faina

Se framinta un aluat din componentele enumerate. Se intinde un blat intr-o forma de 20-30 cm, in care s-a asternut in prealabil hirtie de copt. Se imprasite pe blat ciocolata taiata bucatele sau data prin razatoarea mare, stafidele si miezul de nuca.
Se bat albusurile cu zaharul pina se face o spuma mai fluida. Se adauga faina si se mai bate putin. Se toarna uniform pe toata spurafata blatului. Se da la cuptor, la foc mediu (180-200 C), pentru circa 30 minute, pina ce se rumeneste usor suprafata. Se portioneaza dupa ce s-a racit, cu un cutit inmuiat in apa rece.

Un comentariu:

Lilia spunea...

Mesaj de la Larisa, mama Carinei; '' a iesit incredibil de buna. Exact ca in poze, buna, fina, delicioasa.. perfecta. Doar ca putina, a fost bataie pe ea. Carina numara bucatelele ramase, sa nu i le manance nimeni.''
Din conversatia la telefon, 10 min a durat doar descrierea prajiturii si a incantarii avute in familie.
Acuma ma gandesc cand sa o fac si eu..

Related Posts with Thumbnails
© All rights reserved Natalia Negara
Toate fotografiile de pe acest blog sunt protejate de legea copyright-ului.
Folosirea in orice scop sau publicarea lor se face numai cu acordul proprietarului.