Blatul:
3 oua
1 pahar zahar
2 linguri miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3-3,5 pahare faina
Crema:
800 g smintina mai groasa
zahar dupa gust
intaritor pt. frisca, daca e nevoie
Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si mierea.
Se pune vasul intr-o cratita cu apa ce se pune pe foc (bain-marie). Se amesteca cu lingura mereu, pina la dizolvarea zaharului.
Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va face spuma si isi va mari semnificiativ volumul.
Intr-un alt vas se pune faina, peste care se toarna compozitia de mai sus. Se amesteca aluatul cu lingura, trebuie sa fie de o consistenta groasa, ca un aluat de chec. Eventual, se mai adauga faina.
Se unge o tava cu unt sau se presara un strat de faina.
Se intinde aluatul cu miinile in tava, presarind faina din belsug, altfel se lipeste de miini.
Se coace la foc mare pina se rumeneste. Dupa coacere se scutura faina de pe blat cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau cu o pensula.
Se taie blatul in 4 parti, apoi fiecare parte se taie pe grosime in 2 blaturi.
Se bate smintina cu zaharul si eventual, cu intaritorul de frisca.
Se formeaza 4 dreptunghiuri de prajitura, ungind blaturile cu crema (cu cit se pune crema mai multa, cu atit iese prajitura mai buna).
Se decoreaza dupa preferinta. Se da la rece pentru minim 6-8 ore, dupa care se portioneaza si se serveste.
3 oua
1 pahar zahar
2 linguri miere
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3-3,5 pahare faina
Crema:
800 g smintina mai groasa
zahar dupa gust
intaritor pt. frisca, daca e nevoie
Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si mierea.
Se pune vasul intr-o cratita cu apa ce se pune pe foc (bain-marie). Se amesteca cu lingura mereu, pina la dizolvarea zaharului.
Se adauga bicarbonatul. Compozitia se va face spuma si isi va mari semnificiativ volumul.
Intr-un alt vas se pune faina, peste care se toarna compozitia de mai sus. Se amesteca aluatul cu lingura, trebuie sa fie de o consistenta groasa, ca un aluat de chec. Eventual, se mai adauga faina.
Se unge o tava cu unt sau se presara un strat de faina.
Se intinde aluatul cu miinile in tava, presarind faina din belsug, altfel se lipeste de miini.
Se coace la foc mare pina se rumeneste. Dupa coacere se scutura faina de pe blat cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau cu o pensula.
Se taie blatul in 4 parti, apoi fiecare parte se taie pe grosime in 2 blaturi.
Se bate smintina cu zaharul si eventual, cu intaritorul de frisca.
Se formeaza 4 dreptunghiuri de prajitura, ungind blaturile cu crema (cu cit se pune crema mai multa, cu atit iese prajitura mai buna).
Se decoreaza dupa preferinta. Se da la rece pentru minim 6-8 ore, dupa care se portioneaza si se serveste.
5 comentarii:
Ce prajitua minunata si simpla! Cred ca a fost un deliciu.
Liana, e intr-adevar delicioasa! E una din prajiturile mele preferate.
Am facut-o si eu, da'sub forma de tort...din pacate, crema mea a fost unt ;-((
Liana, in ce sens, unt? Ai facut crema de unt?
Nati, iti multumesc frumos pt.reteta, scuze, asta ar fi trebuit sa-ti scriu de la inceput...ai vazut si tu, smantana mea a fost f.grasa si s-a facut unt, nu frisca...da'de mancat s-a mancat ;-) pupici
Trimiteți un comentariu