Combinatia de ciocolata cu brinza poate fi una extrem de reusita, s-a vazut deja. Azi am pus la cale o improvizatie, care s-a dovedit a fi surprinzatoare si pentru mine: un blat umed si compact, ca de brownies, cu insertii de crema fina de brinza dulce. Dupa ce mai a mai stat la rece, a capatat gust de cheesecake. Am notat repede ingredientele, sa nu le uit, pentru ca voi mai face negresit aceasta prajitura!
Pentru blatul de ciocolata:
100 g unt
150 g zahar
300 g smintina
2 oua
150 ml lapte
280 g faina (= 2 cani cu volumul de 250 ml)
1 plic de praf de copt
un praf de sare
3 linguri cu virf de cacao
Pentru umplutura de brinza:
450 g brinza de vaci
100 g zahar
2 oua
1 lingura de amidon
vanilie
Se prepara blatul: se bate untul cu zaharul, apoi se adauga smintina, ouale pe rind si laptele, batind mereu. Faina se amesteca cu cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste compozitia lichida si se omogenizeaza bine, trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decit cea de chec. Se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Tava folosita de mine are dimensiunile 25 x 35 cm.
Se prepara crema de brinza: toate componentele se pun intr-un bol si se mixeaza cu blenderul vertical la viteza maxima, pina se obtine o crema fina, usor mai fluida decit aluatul.
Se toarna umplutura cu lingura peste aluatul din forma, apoi se fac ornamente cu o scobitoare.Se coace prajitura in cuptorul incins la 180 C, pina iese scobitoarea curata.Se scoate pe un gratar si se raceste, apoi se portioneaza. Se tine la rece.
CAMEMBERT LA CUPTOR
Acum 22 de ore
15 comentarii:
Vai, ce bine arata! Si ce gust trebuie sa aiba cu preferatele mele la prajituri: ciocolata si branza!
Gratiela, te asigur ca gustul este minunat, te rog sa o prepari, sa te convingi! :)
Arata de revista prajiturica ta.Mi-am notat reteta, am sa o incerc si eu .
Eu astept tortul! :D
Vio, succes la prajiturit!
Miha, va veni si tortul, mai pe seara, dupa ce culc sarbatoritul si asistenta sefa :))
Hmm...ce fel de branza folosesti ? philadelphia, branza dulce, branza simpla de vaci fara sare ??? Interesanta prajitura , poate o fac de craciun sau pana atunci...sper ca si gustul este pe masura..!!!
Daca tot a fost aprobat comentariul poate se si raspunde la intrebare.
aactea, ma scuzi te rog ca nu am fost suficient de rapida pentru tonul tau imperativ. Nu e un robot aici care aproba comentarii si da raspunsuri, ci o persoana reala, care poate avea si alte lucruri de facut decit sa stea pe net.
Referitor la intrebarea ta (careia, apropo, cred ca ii lipsea un "te rog" :), la prajitura respectiva am folosit brinza dulce de vaci simpla (o prefer pe cea cu consistenta mai cremoasa, de ex. Harghita sau Prodlacta). Atunci cind folosesc crema de brinza de tip Almette sau Philadelphia, de obicei specific in reteta.
Sper sa-ti iasa prajitura, spor la gatit!
Multumesc ptr raspuns !
Aceasta prajitura poate fi facuta si cu branza de vaca ( de la tara ) ?multumesc
Depinde de consistenta brinzei: daca e cremoasa, se poate folosi. Eventual se poate trece prin sita sau omogeniza cu ajutorul unui blender.
Buna , ce fel de smantana folosesti ptr blat, smantana ptr frisca ? mc
aacteea, smintina simpla, fermentata.
Arata fb prajitura in pozele tale , insa din pacate mie nu mi-a iesit asa, branza s-a amestecat cu compozitia si a iesit o mare ... dezamagire , la fel si gustul ! Am respectat instructiunile exact, nu stiu ce s-a intamplat ! :-(((
aactea, chiar imi pare rau de nereusita ta. Depinde mult de consistenta brinzei de vaci, de tipul de faina. Probabil in cazul tau nu mai trebuia de amestecat cu scobitoarea, ci de lasat compozitia de brinza neatinsa, si se marmora ea in timpul coptului.
Chiar am sa refac si eu reteta in curind, sa vad cum imi iese de data asta.
Trimiteți un comentariu